Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Vacker färg på bordet får du om du an
vänder nejlikor som bordsdekoration. Använd kronbladen direkt på duken eller placera blommorna i låga vaser vid varje kuvert, kanske i vackra teglas. Nejlikor finns i en mängd nyanser, du hittar säkert någon som passar din dukning. Man kan även dekorera med kryddor som är vackra i sig. Lägg ut kryddnejlikor eller kanelstänger direkt på bordet. Eller ställ en skål med gul curry eller annan färgstark krydda som dekoration. Kryddat med doft Bjud in till en orientalisk afton och samla familj eller vänner. Gör det enkelt för dig genom att äta på golvet! Möblera med kuddar och tyg som ger den rätta stämningen. En vacker orientalisk matta och massor av kuddar kan räcka. Rökelse och mat som doftar redan i hallen slår an tonen. AV BITTE E:SON FORSBERG FOTO ANDERS NORSELL UMESAS Vill du ha ytterligare en smakbrytare gör du denna enkla sås som kan göras i förväg och förvaras kallt. Kompletterar rätterna på buffébordet fint. FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 2 dl créme fraiche (gärna lätt-) skal av 1 lime juice av 1/2 lime 1/2 tsk sambal oelek lite salt GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman samtliga ingredienser och förvara svalt till serveringstillfället. FÖR ALLA? Limesås innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. MANGOSALSA God salsa som passar utmärkt till kycklingspetten och pilaffen. Kan förberedas och förvaras svalt. FÖR 6- 8 PERSONER (BUFFÉ) 2 mogna mango 4 dl matlagningsyoghurt 1 dl mango chutney 1/2 dl fin klippt gräslök GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och kärna ur mangofruktema. 2. Tärna i mindre bitar (spara 2 klyftor att garnera med). 3. Blanda samman alla ingredienser och förvara svalt till serveringstillfället. FÖR ALLA? Mangosalsa innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. POTATIS- OCH GURKSALLAD En sallad där det är såsen som är pricken över i. En lite annorlunda sås med smak av såväl spiskummin som färsk mynta. Du kan förbereda salladen, men vänta med att hälla såsen över till serveringstillfället. FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 10 kokta kalla potatisar (ca 800 g) 1 gurka 1 rödlök 1 dl naturell yoghurt 2 dl gräddfil 1 msk olivolja 1 msk finhackad färsk mynta 1 tsk salt 1 krm spiskummin 2 vitlöksklyftor 2 msk pressad citronjuice färsk mynta till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Skär potatis och gurka i bitar. 2. Skala och strimla löken. 3. Blanda yoghurt, gräddfil och olja. Smaka av med mynta, salt och spiskummin. Pressa i vitlök och tillsätt citronjuicen. 4. Varva potatis, gurka och lök på ett generöst fat. Ringla över såsen vid serveringen. FÖR ALLA? Potatis- och gurksalla d innehåller inte gluten eller ägg. Mjöl k ingår.
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40