Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 MUFFINS MED LINGON. KOKOS OCH CHOKLA
D Dessa muffins har dekorerats med blad av murgröna. De är jättevackra och håller sig bra, men man får plocka bort dem när det är dags att äta kakorna. 10-15 STYCKEN 200 g rumsvarmt smör 21/2 dl strösocker 3 ägg 31/2 dl vetemjöl 1 dl kokosflingor 1 tsk bakpulver 1 tsk målen kanel 1 tsk vaniljsocker 1 dl vispgrädde rivet skal och juice (ca 3/4 dl) av 1 apelsin 2 dl frysta lingon 11/2 dl grovhackad blockchoklad, ca 100 g ev stora muff instormar i plåt TOPPING: 4 dl matlagningsyoghurt 1 dl florsocker målen kanel GÖR SÅ HÄR: 1. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. 2. Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. 3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde, apelsinskal och -juice, frysta lingon och chokladen. Smöra och bröa muffinsformarna med kokos. Eller använd engångsmuffinsformar, då behöver de inte smörjas. Fördela smet i 2/3 av varje form. 4. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de känns klara med provnål. För engångsmuffinsformar behövs kortare gräddningstid. Låt dem svalna helt. 5. Blanda ihop matlagningsyoghurt och florsocker till topping. Bre den i ett jämnt lager på varje muffins. Obs! Det är viktigt att de är helt avsvalnade, annars smälter toppingen. Klipp ev ut en schablon i form av en stjärna eller hjärta och pudra med kanel. Toppa ev med några lingon och ett grönt blad. FÖR ALLA? Muffins med lingon, kokos och choklad innehåller gluten, mjölk och ägg. INGEFARSSNITTAR Knapriga kakor med smak av ingefära och kola. Lätta att baka i god tid före jul och frysa in. Vill man ha dem mer barnvänliga går det bra att byta ut ingefäran mot kanel till kanelsnittar eller kanske lite rivet apelsinskal... CA 40 SNITTAR 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 3/4 dl socker 2 msk sirap 5 dl vetemjöl 2 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 tsk målen ingefära GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Rör smör, socker och sirap poröst i en bunke. 3. Blanda ihop de torra ingredienserna med smörsmeten. Knåda ihop degen noga på bakbord och rulla till fyra längder, ca 40 cm långa. Om degen är svår att få ihop går det lättare om man tillsätter några droppar vatten och delar degen i två innan den knådas. 4. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda på mellersta falsen ca 20 minuter. Låt svalna något på plåten och skär dem i sneda snittar. FÖR ALLA? Ingefärssnittar innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40