Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Snabbt & lättlagat MdX 500 kcal AV B
IRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER Måndag: Grön pasta bolognese Koka ca 280 g spagetti enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka 2 gula lökar och 1-2 vitlöksklyftor. Skala och tärna 2-3 morötter. Strimla 3-4 selleristjälkar. Fräs/woka allt det gröna i 2 msk olja i en stor stek-/wokpanna några minuter. Krydda med 2 kvistar rosmarin, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 lagerblad. Tillsätt 400-500 g krossade tomater. Låt småputtra tills grönsakerna är färdiga. Servera pastan med såsen och riven parmesanost. Tisdag: Köttbullar med kikärtswok Skala och strimla 1 palsternacka och 1/2 kålrot. Skölj och strimla 1 purjolök. Skala, kärna ur och tärna 1 äpple. Woka det gröna några minuter i 1-2 msk olja. Tillsätt 1 burk (400 g) avsköljda kikärter. Låt dem woka med grönsakerna tills allt är varmt. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm kajennpeppar och 1/2 dl soja. Tillaga 500 g köttbullar enligt förpackningens anvisning. Servera köttbullarna med woken och ev en blandad grönsallad. Onsdag: Laxgryta Irmeli Strimla 1/2 vitkålshuvud (ca 500 g). Skölj och strimla 1 purjolök. Blanda det gröna i en gryta. Tillsätt 3-4 dl fiskbuljong, 1/2 tsk salt, 1 krm pepparkorn och 1/2 msk kummin. Låt koka i ca 5 minuter. Skär 1 kg lax skinnoch benfri. Skär laxköttet i portionsbitar. Lägg ner dem i grytan och koka i ca 5 minuter. Strö 1/2 dl hackad persilja över. Servera med kokt potatis och grovt bröd. Torsdag: Indisk tomatsoppa Skala och hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs lök och vitlökshack i 1 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Skölj, kärna ur och finstrimla 1 grön chilifrukt. Låt strimlet fräsa med någon minut. Tillsätt 1 förpackning hela tomater (ca 400 g), 1 förpackning krossade tomater och 5 dl tomatjuice. Krydda med 1 tsk salt, 1 tsk currypulver, 1 tsk stött anis, 1 krm kajennpeppar, 1 tsk socker. Låt småkoka i ca 5 minuter. Tärna 2 persikor från burk. Fräs persikor, 200 g skalade räkor och 1/2 knippe hackad gräslök mycket snabbt i 1 msk olja. Servera soppan med räkfräset till. Vitt bröd smakar gott att äta till. Fredag: Festkotletter från ugnen Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även att fokusera på annat än priset. Till exempel tid, ingredienser eller antalet kalorier. Recepten är beräknade för 4 portioner. 32 Bryn 4 fläskkotletter lätt i 1 msk olja. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form/panna. Skala 2 morötter och 1 liten gul lök. Finhacka dem och 1/2 knippe persilja (ca 1/2 dl). Riv 2 dl ost, vällagrad, gärna mager variant. Blanda ner osten i grönsakshacket med 2 tsk fransk senap, 1-2 äggulor, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Klicka röran som ett täcke över kotletterna. Ställ in formen i ugnen i 200°c, ca 15 minuter. Servera kotletterna med bakade potatishalvor och en blandad sallad.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40