Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 TORTILLASNIBBAR Det tar lite tid att
steka dem, men goda blir de. Var försiktig när du vänder dem i pannan så att inte fyllningen trillar ut. Kan förberedas och ljummas i ugnen vid serveringstillfället. FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 4 tomater 1 rödlök 8 vetetortillas, ca 350 g 1 msk finhackad salvia (kan uteslutas) 200 g riven lagrad ost, ca 6 dl GÖR SÅ HÄR: 1. Skiva tomaterna tunt. Skala och finhacka löken. Fördela på 4 av bröden. 2. Krydda med salvia och toppa med riven ost, lämna ca 1 cm runt om bröden eftersom osten flyter ut. 3. Lägg över de 4 andra tortillabröden och tryck till med handen. 4. Stek i torr stekpanna i ca 4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt med hjälp av 2 stekspadar. 5. Skär varje bröd i 6 snibbar. FÖR ALLA? Tortillasnibbar innehåller gluten och mjölk. Obs! Även ägg kan ingå i tortillabrödet. DOFTANDE PILAFFRIS MED SAFFRAN Vackert gult ris som smakar lite svagt av kardemumma och saffran. Riset är lika gott varmt som kallt, vilket gör att du kan förbereda pilaffen. FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 1 gul lök 1-2 msk margarin eller smör 1 paket saffran (1/2 g) 21/2 dl ris (gärna avorioris) 5 dl grönsaksbuljong 2 vitlöksklyftor 3 paprikor, gärna i olika färger 1 påse torkade aprikoser (200 g) 11/2 tsk kardemumma GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och finhacka löken. 2. Smält matfettet i en gryta och fräs löken mjuk och blank tillsammans med saffran. 3. Rör ner riset och häll över buljongen. 4. Låt koka under lock i ca 20 minuter. 5. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprika och aprikoserna. 6. Fräs vitlök och paprika i lite matfett några minuter. Blanda ner detta i riset samt de tärnade aprikoserna. 7. Tillsätt kardemumma och låt allt bli varmt. FÖR ALLA? Innehåller inte gluten eller ägg. Använd olja eller mjölkfritt margarin att fräsa i och kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongen om du inte tal mjölk
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40