FEST BAKAD LAX MED KRONÄRTSKOCKA, CITRON OCH BASI
LIKA 6–8 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 hel laxsida ca 1 kg olivolja salt, svartpeppar Topping 1 burk kronärtskockshjärtan 390 g 1 riven vitlöksklyfta 2 msk finrivet citronskal 3 msk färskpressad citronjuice 1 kruka hackad basilika GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ringla över 1 msk olja. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 52–56°C. 2. Topping: Häll av och skär kronärtskockorna i bitar. Blanda med övriga ingredienser, 2 msk olja, 2 krm salt och 2 krm peppar. 3. Toppa laxen med kronärtskocksblandningen. Servera varm eller ljummen. 11 BUFFÉ #04/2024
Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med