Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
SYDAMERIKA NU LAGAR Gyllene, fyllda majsbröd. Rik
ta siktet mot Sydamerika och lär dig allt om den venezuelanska delikatessen! VI AREPAS! SANTA SALSA DRIVS AV: Kockarna Nico Barnao och Maikel González samt Sebastian Páez, kommunikations- och verksamhetsansvarig GRUNDADES: 2021 ADRESS: Hantverkargatan 76, Stockholm MISSA INTE PÅ MENYN: Arepa pelúa och patacón dominó 3 KNEP FÖR ATT LYCKAS MED DINA AREPAS - Olja dina händer innan du hanterar degen. - Stek bröden på medelhög värme i en lätt oljad stekpanna och vänta minst 5–6 minuter innan du vänder dem. - Blev det för många arepas? Frys in dem innan du gräddar dem. I COLOMBIA OCH Venezuela tillagas de små majsbröden på samma sätt – med ett grovkornigt, förkokt majsmjöl som blandas med vatten och en nypa salt till en kladdig deg och som därefter steks till små, platta bullar i en het panna, tills bröden får en härligt krispig yta och mjukt inre. Men medan man i Colombia vanligtvis äter sina arepas som ett tillbehör till sin måltid serveras de i Venezuela mer likt ett pitabröd som fylls med allt från ägg, ost och saftiga tomater till matigare kombinationer med bland annat kött, fisk, kyckling eller bönor. Varför traditionen skiljer sig, eller var den uppstod först, är dock oviktigt om man frågar trion bakom stockholmskrogen Santa Salsa. 27 BUFFÉ #04/2024 » TEXT AGNES REGELL RECEPT SANTA SALSA STYLING LINDA BERLIN FOTO EMMA SHEVTZOFF
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med