Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med
SLUTLIGEN fika i storformat Varför nöja sig med e
n liten biskvi när man kan göra en stor? Baka favoritbakelsen i storformat för garanterad succé hos fikagästerna! TÄVLA OM BOKEN NYA ODLARENS HANDBOK Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden ”Nya odlarens handbok” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med ”Nya odlarens handbok”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 april. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilket mjöl används i arepas? A Majsmjöl B Rågmjöl C Rismjöl TIPS Gör tårtan dagen innan servering. 2. Vad kallas grädde på åländska? A Snömos B Molnfluff C Bomullskräm BISKVITÅRTA 10–12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 300 g mandelmassa 1 äggvita 100 g mörk choklad (70 %) ¾ tsk neutral rapsolja Smörkräm 250 g rumstempererat smör 1 äggula 4 msk kakao 3 dl florsocker 2 msk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan till en kladdig smet. Tryck ut till en cirkel, ca 18 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den får lite färg. Låt svalna på galler under en kökshandduk. 2. Smörkräm: Vispa ihop smör och äggula. Sikta i kakao, florsocker och vaniljsocker och vispa fluffigt med elvisp. 3. Bred smörkrämen över botten och forma till en jämn topp med en palett eller stekspade. Ställ i kylen ca 30 minuter tills den stelnat. 4. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Låt svalna lite. Häll chokladen i en tunn stråle jämnt över kakan och jämna till med en palett eller stekspade. Ställ i kylen och låt stelna. Ta fram 30 minuter innan servering. 39 BUFFÉ #04/2024 3. När gavs Odlarens handbok ut första gången? A 2012 B 2015 C 2018 Rätt svar från Buffé #03: 1. ... Småland 2. En tysk sockerkaka 3. 1–2 cm Buffé #05 kommer 20–23 maj Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på buffe.se/tavlingsvillkor RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO SIMON BAJADA