INNEHÅLL #04 APRIL JAG FICK EN present av min fas
ter nyligen, en liten handskriven lapp fylld av fläckar och kladd, som spår av vad den varit med om. Nedtecknat på lappen, med knappt läsbar handstil, fanns receptet på crêpes Suzette skrivet av min farmor. Och tydligen är det det enda receptet som finns kvar efter henne. NÄR VI PROVSMAKADE crêpes Suzette-receptet till det här numret njöt jag av varje tugga av dess perfektion (och tänkte osökt på min kära farmor), du hittar det på sidan 23. Om flamberade apelsinpannkakor inte är din grej finns det såklart många andra pannkaksalternativ att välja bland: kanske att den mannagrynsstinna åländska versionen faller dig i smaken, eller de superfluffiga från Japan? FÖRUTOM PANNKAKOR BJUDER numret också på en storslagen vårfest med fantastiska bufférätter och vi åker på en smakresa till Venezuela för att lära oss mer om arepas. Trevlig läsning! Ålandspannkaka, sid 22. FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. Arepa dominó, sid 29. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. Liv Bossuyt, redaktionschef Månadens matmåsten 12 TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tarte tatin med tomater är ett måste till vårens firanden! 25 28 AREPA CON PERICO Tarte tatin med tomater, sid 12. Uppgradera brunchen och prova venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med tomat! 3 BUFFÉ #04/2024 JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, släng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versionen är ännu mer oemotståndlig. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Tf receptansvariga & matkreatörer Hedvig Billengren Lindenbaum & Tove Nilsson Tf art director Moa Lander Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldor EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med