Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
PANNKAKOR Crêpes Suzette Vem är Suzette? Och hur
fick hon en egen crêpe? Namnet sägs komma från en händelse på slutet av 1800-talet när den franskfödde kocken Henri Charpentier råkade sätta eld på pannkakorna han skulle servera till prinsen av Wales, som senare blev kung Edward VII av Storbritannien. Desserten blev succé och döptes efter en kvinna i prinsens sällskap, nämligen Suzette. Den klassiska franska desserten var född – tunna pannkakor flamberade med apelsinlikör, serverade med apelsinsås! CRÊPES SUZETTE 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 3 apelsiner 1 dl strösocker 3 msk smör 2 msk Cointreau eller Grand Marnier vaniljglass eller vispad grädde till servering Pannkakor 1 dl vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl vispgrädde 1 krm salt 2 ägg 1 tsk vaniljsocker smör till stekning TIPS Flambera genom att värma upp likören, tända eld och låta brinna ut. Var försiktig! 23 BUFFÉ #04/2024 1. Pannkakor: Vispa ihop mjölet med mjölken, tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop till en slät smet. Låt gärna vila i kylen 30 minuter. 2. Stek 8 tunna pannkakor, ca 26 cm i diameter, i smör. Vik ihop och lägg på ett fat. 3. Riv skalet från 1 apelsin (ca 1 msk). Skala apelsinerna med kniv. Skär ut hinnfria klyftor med en liten kniv över en skål så att juice och klyftor hamnar i skålen. Pressa resten av juicen från hinnorna i skålen. 4. Smält sockret i en stekpanna till en gyllene karamell. Tillsätt smöret och apelsinjuicen och låt snabbt koka ihop till en kolasås. Häll över Cointreau och flambera gärna. Lägg ner de vikta pannkakorna, apelsinskalet och filéerna i såsen. 5. Servera med glass eller grädde.
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med