AKTUELLT: ODLA HEMMA ODLINGSTIPS TRE GODA nybörja
rgrödor Att man som allt från storbonde till endast balkong- eller fönsterägare kan odla sina egna grönsaker kan få de flesta att bli sugna på att sätta frön i jorden. Här är tre ätbara grödor som passar extra bra för nybörjare! 1 Rädisor – enkla att odla, ger snabbt resultat och kan dippas, strimlas, skivas och picklas. Odlas i maj i pallkrage, större kruka eller direkt i trädgårdslandet. Sockerärtor – enkelt att stoppa ner de små ärtorna i jorden och ger stor skörd, större ju mer du plockar. Odlas i stor kruka på balkongen, i pallkrage eller direkt i trädgårdslandet. 3 2 Asiatiskt bladgrönt – blandade späda skott som kan ätas små och stora, påminner om en blandning av spenat, rucola och pak choi. Enkla att strö ut över jorden och klarar att odlas i lite kyla på senvåren. God i sallad med skivade rädisor och krämig dressing, i en pasta, omelett eller i en wok. PODDTIPS Odlingens evangelium Vad blir resultatet när två matgenier med gröna fingrar slår sina kloka huvuden ihop? I Tove Nilssons och Lotta Lundgrens fall, podden Jordkommissionen. Hittills finns det över 70 matiga avsnitt att njuta av, som tillsammans skapar ett generöst och spirande smörgåsbord fyllt av allt man kan tänkas behöva veta om fruktens, grönsakernas och bärens väg från jord till bord. Det pratas kompostering, odlingstekniker och förvaring. Och såklart, matlagning. På jordkommissionen.se samlar de även lättillgängliga artiklar i utvalda ämnen från podden, perfekt som handbok när du står med sättpotatisen och spaden i högsta hugg! 6 BUFFÉ #04/2024
Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med