Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden! FEST TARTE TATIN MED TOMATER 6–8 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 500 g körsbärstomater 1 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 1 tsk honung 2 msk hackad färsk eller ½ tsk torkad timjan ½ tsk salt 1 förp kyld smördeg 250 g GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Stek tomaterna i oljan på hög värme några minuter i en ugnstålig stekpanna, ca 24 cm i diameter. Krossa försiktigt tomaterna med en slev. Blanda ner vinäger, honung, timjan och salt. Låt puttra 8–10 minuter tills vätskan från tomaterna tjocknat. Ta från värmen. 2. Lägg smördegen över tomaterna och tryck ner runt kanterna, vik in överflödig deg mot mitten. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills den är gyllene. Låt svalna 5 minuter och vänd försiktigt upp och ner med hjälp av ett fat. FÄRSKOSTDIPP MED OLIVER OCH MANDEL 6–8 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 dl mandelspån 4 dl urkärnade gröna oliver 2 msk finrivet citronskal ½ dl olivolja 400 g färskost bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Hacka oliverna grovt. Blanda mandel, oliver, citronskal och olja i en skål. 2. Bred ut färskosten på ett fat och toppa med olivröran. Servera med bröd. TIPS Kapris, soltorkade tomater eller jalapeños. Toppa färskosten med dina favoritingredienser för en festlig dipp till buffén! 12 BUFFÉ #04/2024
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med