Hurra för våren! Årets stora festsäsong är här! V
i dukar upp en lika härlig som plånboksvänlig buffé av goda och vackra rätter som är enkla att förbereda för små och stora firanden. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO LOUISE PALMBERG TIPS FOCACCIA MED RAMSLÖK CA 20 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 25 g färsk jäst ½ dl olivolja 11 ½ dl vetemjöl 690 g 2 tsk salt flingsalt Ramslöksolja 50 g färsk eller 40 g fryst ramslök 1 dl olivolja ½ tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke och tillsätt 5 dl fingervarmt vatten, rör tills jästen löses upp. Tillsätt olja, mjöl och salt och arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme eller till dubbel storlek. 2. Ramslöksolja: Mixa alla ingredienser slätt. 3. Häll ut hälften av oljan i en långpanna ca 30 x 40 cm. Lägg i degen i långpannan och vänd runt den i oljan. Tryck ut degen så den täcker botten. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 minuter. 4. Sätt ugnen på 225°C. Ringla över resten av ramslöksoljan och gör gropar i degen med fingrarna. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills brödet fått fin färg. Det är både enkelt, billigt och ljuvligt gott att baka eget bröd till festen! 8 BUFFÉ #04/2024
Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med