Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
FEST KRÄMIG POTATISSALLAD MED GURKA OCH FETAOST 6
–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ kg fast potatis 2 gurkor 1 kruka gräslök 1 kruka dill 5 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar 300 g fetaost GÖR SÅ HÄR 1. Skala ev potatisen. Koka mjuk i saltat vatten. Häll av och låt svalna helt. 2. Skala gurkorna och dela längsmed, skrapa ur kärnorna och skär i bitar. Dela potatisen i bitar. Hacka gräslöken och hälften av dillen. 3. Rör ihop crème fraiche, senap, hackad gräslök och dill, salt och peppar i en stor skål. Blanda ner potatis och gurka. Smula över fetaost och toppa med resten av dillen. DRINK MED MYNTA OCH INGEFÄRA 6–8 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 6 cm färsk ingefära 2 dl färskpressad limejuice 4 msk vit eller ljus sirap 1 dl myntablad 4 dl mineralvatten krossad is limeklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. 2. Blanda limejuice med sirap, ingefära och mynta. 3. Häll upp i 6–8 glas med is och limeklyftor. Fyll på med mineralvatten och rör om. TIPS Istället för mynta: prova att göra drinken med basilika eller citronmeliss. 13 BUFFÉ #04/2024
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med