Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med
REKLAM OCH NYHETER FRÅN ICA ett grönare val Nu gö
r vi på ICA det ännu enklare att inkludera mer grönt i vardagsmaten. Säg hej till vår nya köttfärs och färska hamburgare – med 30 procent gulärtsfärs! VI VET ATT ni är många som gärna skulle vilja äta mer grönt. Men vi vet också att det ibland kan vara lättare sagt än gjort. Därför lanserar vi nu två helt nya köttfärsprodukter med samma goda smak, men med ett lite grönare innehåll. Mats Heljestrand berättar mer! Berätta om de nya produkterna! – Den nya köttfärsen och färska hamburgarna är en del av ett ständigt pågående arbete att hjälpa våra kunder att äta god, näringsrik och samtidigt prisvärd mat. Genom att ersätta en andel av köttfärsen med den proteinrika gulärtsfärsen lyckas vi erbjuda en produkt som varken kompromissar med nötfärsens smak, konsistens eller användningsområden. Hur har framtagningsprocessen gått till? – Som alltid vid framtagandet av nya produkter ligger det ett gediget arbete baserat på kvalitet, smak och kundinsikter bakom. Vår målsättning var att skapa en färs lika god som ”originalet” och med hjälp av experttester, mängder av medarbetare på ICA och viktiga åsikter från våra kunder lyckades vi få fram en produkt som inte bara höll våra höga krav på smak, kvalitet och användningsområden – utan dessutom till ett lägre pris! Är även förpackningarna mer hållbara? – Absolut! Färsen är förpackad i en så kallad flowpack, vilket ger cirka 70 procent mindre plast än det traditionella plasttråget. Hamburgarna packas i en pappersbaserad förpackning, vilket innebär cirka 80 procent mindre plast. Hur gör ICA för att hjälpa sina kunder att välja kött från Sverige? – Bland ICAs kunder är efterfrågan på svenskt kött stor, något vi är glada för och självklart lyssnar på. Därför är idag drygt 90 procent av det kött vi säljer av svenskt ursprung, något som möjliggörs bland annat genom ett nära samarbete med LRF* för att öka den svenska självförsörjningsgraden och långsiktiga samarbeten med våra leverantörer. * Lantbrukarnas riksförbund 37 BUFFÉ #04/2024 På ICA är vi stolta över vårt samarbete med matproducenter i hela landet. När du väljer svenskproducerad mat hjälper du till att skapa förutsättningar för en god morgondag. MATS HELJESTRAND BOR: Täby GÖR: Kategorichef för ICAs köttavdelning SÅ ÄTER JAG HELST HAMBURGARE: Med inte för mycket topping. Ost, sötsyrlig picklad rödlök och naturell majonnäs.