Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med
SYDAMERIKA SALSA DIABLA – CHILISALSA 3 DL / 30 MI
N Skala 1 gul lök. Skär lök och 3 tomater i kvartar. Kärna ur 2 röda chilifrukter och en röd paprika, kvarta paprikan. Hetta upp en stekpanna och rosta grönsakerna tillsammans med 2 skalade vitlöksklyftor i 2 msk neutral olja ca 3 minuter. Mixa tillsammans med ½ förp skivad ananas à ca 227 g, 1 ½ msk äppelcidervinäger och 1 tsk salt till en slät salsa. Förvara kallt. Salsan håller upp till 2 veckor i kyl. AREPA PELÚA – PULLED BEEF MED CHEDDAR 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 sats arepas (se recept) 2 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 2 tsk lökpulver 600 g flankstek 5 vitlöksklyftor 2 gula lökar 1 röd paprika 3 msk rapsolja ½ dl tomatpuré 1 msk worcestershiresås 2 dl riven cheddarost salsa till servering salt GÖR SÅ HÄR 1. Blanda kryddorna med 1 ½ tsk salt och gnid in i köttet. 2. Lägg köttet i en stor kastrull tillsammans med 2 krossade vitlöksklyftor. Häll i vatten så det täcker köttet, ca 1 liter. Sätt på locket och koka i 2 timmar. 3. Finhacka lök, paprika och resten av vitlöken. Fräs i olja ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och worcestershiresås. Stek ytterligare 2 minuter. 4. Ta upp köttet och spara 2 dl sky. Skär köttet i strimlor. Blanda kött, sky och lök- och paprikafräs. 5. Skär upp arepas och fyll med kött och ost. Toppa med valfri salsa. 33 BUFFÉ #04/2024