Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione PANNKAKOR JAPANSKA PANNKAKOR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 6 msk vetemjöl ½ tsk bakpulver 1 krm salt 2 äggulor 2 tsk + 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 4 msk mjölk 4 äggvitor 2 msk strösocker 1 msk olja lönnsirap och färska bär till servering GÖR SÅ HÄR 1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa äggulor, 2 tsk socker och vaniljsocker fluffigt. Rör ner i mjölblandningen tillsammans med mjölken. 2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt 2 msk socker. Vispa till en fast maräng. Vänd försiktigt ner marängsmeten i äggoch mjölsmeten. 3. Klicka ut smeten, ca ½ dl per pannkaka, i en stekpanna med olja och stek på svag värme 5–7 minuter per sida. Servera med lönnsirap och färska bär. TIPS Har du ljus sirap eller honung hemma? Använd det istället för lönnsirap. KAISERSCHMARRN 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 4 ägg ½ dl strösocker 3 dl mjölk 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker ½ tsk salt 4 msk smör ½ dl russin florsocker och äppelmos till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180°C. Separera äggen. Vispa äggvitor och socker fast. Vispa ihop äggulor, mjölk, mjöl, vaniljsocker och salt. Vänd ner äggvitorna i smeten. 2. Smält 1 msk smör i en ugnstålig stekpanna, ca 26 cm i diameter. Häll ner hälften av smeten och stek på medelvärme ca 3 minuter. Strö över hälften av russinen och ställ i mitten av ugnen ca 10 minuter. Upprepa med resten av smeten och russinen. 25 BUFFÉ #04/2024 Japanska pannkakor Du har säkert sett dem i dina sociala flöden: de superfluffiga pannkaksskapelserna som går under namnet japanska pannkakor, eller soufflé pancakes. Namnet kommer från att fluffigt vispade äggvitor utgör basen – precis som för sufflé – vilket ger den luftiga konsistensen. Det råder delade meningar om vilken av de två hawaiianska restaurangerna Cream Pot och Eggs N’ Things som gjorde denna typ av pannkaka populär, men de slog stort i Japan och tog sociala medier med storm omkring år 2015. Traditionellt serveras pannkakorna med frukt eller bär och sirap. 3. Lyft upp pannkakorna på en skärbräda och skär i mindre bitar. Stek bitarna i 3 msk smör tills de får lite färg. Pudra med florsocker och servera med äppelmos. TIPS Lägg russinen i lite mörk rom och låt ligga ca 2 timmar. Kaiserschmarrn Svår att stava och uttala, enkel att älska! Den österrikiska efterrättspannkakan är en tjockare pannkaka med russin som delas i munsbitar och serveras med florsocker. Ordet kaiser är tyska för kejsare, och schmarrn är talspråk för oreda eller röra. Historien om rätten påstår att namnet kommer från den österrikiske kejsaren Franz Joseph I, som var förtjust i just den här fluffiga, strimlade pannkakan.
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med