Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med
AREPA PLAYERA – FISKRAGU MED KORIANDERMAJONNÄS 4
PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 sats arepas (se recept) 600 g torskfilé 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 stjälkselleri 1 röd paprika 3 msk neutral rapsolja ½ dl tomatpuré 2 salladslökar 1 jalapeño 2 dl majonnäs 1 msk riven ingefära 1 kruka koriander limeklyftor till servering salt och svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp 5 dl vatten i en kastrull. Lägg i torskfiléerna 31 BUFFÉ #04/2024 och sjud ca 5 minuter tills de är precis genomkokta. Spara 1 dl av vätskan. 2. Lägg torsken i en sil och fördela i mindre bitar. Pressa ut vätskan ur fisken så den blir torr. 3. Finhacka lök, 2 vitlöksklyftor, selleri och paprika. Fräs i olja ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 10 minuter. Vänd ner fisken. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar. 4. Strimla salladslök och kärna ur och hacka jalapeño. Mixa slätt med stavmixer tillsammans med 1 vitlöksklyfta, 1 dl majonnäs, ingefära och koriander. Häll i en skål och blanda ner resten av majonnäsen. Smaka av med salt. 5. Skär upp arepas och fyll med fiskragu och majonnäs. Servera med limeklyftor.