FEST BULGURSALLAD MED VITA BÖNOR OCH ÖRTDRESSING
6–8 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 ½ dl bulgur 1 grönsaksbuljongtärning 2 förp kokta stora vita bönor à 380 g 1 rödlök 2 dl hackad persilja 1 dl hackad basilika ½ dl färskpressad citronjuice 2 msk finrivet citronskal 1 tsk chiliflakes ¾ dl olivolja ½ tsk salt 2 dl hyvlad parmesan 1 dl hackade rostade valnötter eller pumpakärnor GÖR SÅ HÄR 1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen med buljongtärningen. Låt svalna. 2. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Skala och skiva löken tunt. 3. Mixa örter, citronjuice och -skal, chiliflakes, olja och salt med stavmixer. 4. Blanda bulgur, bönor, lök och dressing och lägg upp på ett fat. Toppa med parmesan och nötter. BUFFÉMAT TIPS Använd matvete eller annat gryn istället för bulgur. Välj 4–5 av dina favoritrecept så har du en härlig buffé till 6–8 personer. 9 BUFFÉ #04/2024 R e c e t p å p t r a t a t e n i t e m t d m o e t a i h r a t t r d u p å s i d a n 1 2 .
Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med