Buffé TARTE TATIN En paj lika vacker som god – tar
te tatin med tomater är ett måste till vårens firanden!
Buffé JAPANSKA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor, sl
äng er i väggen! Tro det eller ej: den japanska versione
Buffé AREPA CON PERICO Uppgradera brunchen och pro
va venezuelanska majsbröd, fyllda med krämig äggröra med
SYDAMERIKA AREPA DOMINÓ – SVARTA BÖNOR MED CHOKLA
D OCH FETAOST 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 sats arepas (se recept) 2 vitlöksklyftor ½ gul lök 1 ½ röd chili 4 msk rapsolja 2 msk tomatpuré 2 tsk spiskummin 100 g mörk choklad (70%) 2 förp kokta svarta bönor à ca 380 g 1 kruka koriander 2 msk limejuice 1 rödlök 150 g fetaost salt GÖR SÅ HÄR 1. Hacka vitlök, lök och ½ chili. Fräs i olja ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och spiskummin, stek ytterligare 5 minuter. 2. Hacka chokladen och rör ner. Stek 5 minuter på svag värme under omrörning. Det blir som en tjock pasta i kastrullen när chokladen steks. 3. Häll av bönorna (skölj inte av dem). Blanda ner bönorna tillsammans med ½ kruka hackad koriander i chokladröran. Smaka av med 1 msk limejuice och ½ tsk salt. 4. Skiva rödlök tunt och finhacka 1 chili. Blanda löken med ½ kruka hackad koriander, smaka av med 1 msk limejuice och 2 krm salt. 5. Skär upp arepas och fyll med bönor och toppa med smulad fetaost och rödlök. VISSTE DU ATT... ... arepa con perico är en populär frukosteller brunchrätt i Venezuela? Med tomat i äggröran blir den extra god och matig. 29 BUFFÉ #04/2024