Buffé 1
VARDAG TIPS! Använd resterna av fetaosten till at
t toppa pizza bianco eller ugnsbakad lax med. PIZZA BIANCO MED GRÖNKÅL OCH MANDEL 1 PERSON / 15 MIN INGREDIENSER 2 tortillabröd 3 dl strimlad grönkål ½ msk olivolja 1 krm flingsalt 3 msk färskost eller crème fraiche ½ dl riven parmesan eller pecorino 2 msk grovhackad mandel 1 msk russin, gärna sultanrussin PASTA MED PUMPA OCH CHILI 1 PERSON / 30 MIN INGREDIENSER ca 200 g butternutpumpa 1 msk smör 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm chiliflakes 1 msk tomatpuré 1 dl grädde 1 msk grovhackade örter t ex salvia eller persilja ca 60 g spaghetti 1–2 msk riven parmesan 1 msk rostade pinjenötter salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala, kärna ur och skär pumpan i små tärningar. Fräs pumpan i smöret i en stekpanna tills den mjuknar och får fin färg. 2. Tillsätt vitlök, chiliflakes och tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt grädde och örter, låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner pastan i pumpasåsen och toppa med parmesan, nötter och gärna örter. SÖTPOTATISSALLAD MED FETAOST 1 PERSON / 30 MIN INGREDIENSER 1 liten sötpotatis ca 250 g 4–5 körsbärstomater 100 g rödkål ca 2 dl bladspenat 1 msk balsamvinäger, gärna vit 1 tsk flytande honung 50 g fetaost 1–2 msk hackade rostade hasselnötter olivolja flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225° C. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med 2 tsk olja och 1 krm salt. Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den får lite färg. 2. Halvera tomaterna och strimla kålen tunt. Lägg i en skål tillsammans med bladspenat. Rör ihop vinäger, 1 msk olja och honung. Smaka av med 1 krm salt och ½ krm peppar. 3. Blanda salladen med potatisen. Strö över smulad ost och hasselnötter. Ringla över dressingen. 14 BUFFÉ #09/2019 ›