Buffé 1
SÖNDAGSPREPPEN ATT FÖRBEREDA: Genom att laga fyra
grundrecept har du basen till fyra maträtter klar. LAMMFÄRSBULLAR MED PERSILJA OCH VITLÖK 2 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 800 g lammfärs 1 dl tjock yoghurt (10 %) 1 ägg 1 msk finrivet citronskal 2 dl hackad persilja 3 rivna vitlöksklyftor 2 tsk salt 2 krm svartpeppar smör till stekning GÖR SÅ HÄR 1. Blanda ihop alla ingredienser och forma till köttbullar. Stek runt om i smör 5–10 minuter beroende på storlek. Middagen är värdefull tid, vi hinner sitta ner tillsammans och prata om dagen. ROSTAD BLOMOCH GRÖNKÅL 2 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 200 g grönkål ca 750 g blomkål olivolja, salt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200° C. Ansa och skölj grönkålen. Skär ev bort stammen om den är grov, bryt kålen i mindre bitar. Massera grönkålsbladen i en bunke med 1 msk olja och 1 krm salt. 2. Skär blomkålen i buketter och stammen i mindre bitar. Bryt bladen i bitar och lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olja och ½ tsk salt. 3. Rosta blomkålen i mitten av ugnen 20 minuter. Ta ut plåten och sprid ut grönkålen. Rosta ytterligare 5–10 minuter tills grönkålen är krispig. KOKT PASTA 2 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 600 g pasta, gärna fusilli GÖR SÅ HÄR 1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. BASILIKAGREMOLATA 2 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 krukor basilika 2 vitlöksklyftor 2 msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 2 dl olivolja 1 tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Hacka basilikan. Skala och riv vitlöken. Blanda alla ingredienser. 32 BUFFÉ #09/2019 F L D E R S Ö N A G S P E R S E . P P A R U P Å B F F E