Buffé 1
ÄPPLEN CHEESECAKE MED KOLAÄPPLEN 10–12 BITAR / ÖV
ER 60 MIN INGREDIENSER 300 g digestivekex 150 g smält smör 300 g färskost 3 äggulor 1 ½ dl strösocker 2 krm vaniljpulver 3 äggvitor 3 dl vispgrädde Kolaäpplen 3–4 röda äpplen 500 g 1 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 1 dl strösocker 2 msk smör GÖR SÅ HÄR 1. Kolaäpplen: Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär i små klyftor. Blanda grädde, sirap, socker och smör i en kastrull. Låt koka upp och koka 3 minuter till en kolasås. Tillsätt äpplena och låt koka ytterligare ca 3 minuter tills äpplena mjuknar. Låt svalna helt. 2. Mixa eller krossa digestivekex och blanda med smöret. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 3. Vispa färskost, äggulor, strösocker och vaniljpulver till en fluffig smet. Vispa äggvitor fluffigt i en bunke och grädde fluffigt i en annan bunke. Vänd ner grädden i färskostblandningen och vänd sist ner äggvitorna. Fördela hälften av kolaäpplena i botten av formen. Häll cheesecakesmeten över och ställ i frysen minst 6 timmar. Ta fram ca 30 minuter före servering. 4. Ringla över resten av kolaäpplena vid servering. Servera gärna med hackade, rostade hasselnötter. 25 BUFFÉ #09/2019