Buffé 1
MATSKOLA Så gör du Granola Blanda alla ingrediens
er förutom frukten. Sätt guldkant på frukosten med hemmagjord granola. Här visar vi hur du gör en kryddig och energirik variant smaksatt med torkad frukt och kokos. M Hacka frukten i mindre bitar. KRYDDIG GRANOLA MED KOKOS CA 1 ½ LITER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 dl blandad torkad frukt t ex fikon, dadlar, aprikoser, äpplen och russin 5 dl havregryn 5 dl kokosflakes eller riven kokos 1 dl pumpakärnor 1 dl solrosfrön 2 dl grovhackade nötter t ex hasselnötter Rosta granolan på plåt i ugn. Låt svalna och blanda ner frukten. 3 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma ½ tsk salt 2 dl flytande honung 1 msk vatten 29 BUFFÉ #09/2019 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175° C. 2. Blanda alla ingredienser, förutom torkad frukt, noga tills grynen fäster ihop lite. Fördela blandningen på två bakpappersklädda plåtar. Rosta en plåt i taget i mitten av ugnen 15–20 minuter. Rör om då och då. 3. Skär frukten i mindre bitar. Blanda med granolan när den svalnat. Förvara i en burk med tättslutande lock. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING SIRI BARJE FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL O F L E R A T S K L O R F I N N S P Å B U F F E . S E