Buffé 1
VARDAG UGNSBAKAD LAX MED ROSTADE GRÖNSAKER 1 PERS
ON / 30 MIN INGREDIENSER 3 små potatisar ca 150 g 1 liten rödlök 100 g zucchini 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk hackad persilja 1 msk olivolja 1 bit laxfilé utan skinn ca 150 g salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225° C. Halvera potatisen. Skala och klyfta löken. Skär zucchinin i skivor. 2. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med vitlök, persilja, olja, 2 krm salt och ½ krm peppar. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter. 3. Krydda laxen med 1 krm salt och ½ krm peppar. Ta ut formen och lägg laxen på grönsakerna. Ställ in ytterligare ca 10 minuter. 4. Servera gärna med en god sallad och citronklyftor. 17 BUFFÉ #09/2019