Buffé 1
BAKADE ÄPPLEN MED NÖT- OCH FRÖTÄCKE 6 PERSONER /
45 MIN INGREDIENSER 4 äpplen ½ tsk malen kardemumma ½ tsk malen kanel 3 dl blandade nötter och frön 1 dl havregryn ¾ dl honung ½ tsk flingsalt neutral olja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200° C. Dela och kärna ur äpplena. Skär i små bitar och lägg i en oljad ugnsform. Blanda med kardemumma och kanel. 2. Blanda nötter och frön med havregryn, honung, 2 msk olja och flingsalt. Fördela över äpplena och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera gärna med tjock yoghurt och honung. ÄPPELFLARN MED MANDEL 8–10 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 rulle kyld smördeg 250 g 100 g mandelmassa 4–6 röda äpplen 1 ägg ½ dl socker ½ dl hackad mandel 2 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200° C. Rulla ut smördegen och skär i två remsor längsmed. Lägg på en bakpappersklädd plåt. 2. Riv mandelmassan och strö över. Dela och kärna ur äpplena, skär i skivor och fördela på smördegen i ett fint mönster. Pensla med uppvispat ägg och strö över socker och mandel. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den är gyllene. Låt svalna lite och skär i bitar. 3. Vispa grädden med vaniljsockret och servera till. 27 BUFFÉ #09/2019