Buffé 1
SÖNDAGSPREPPEN ATT LAGA: Grundrecepten tillsamman
s med ytterligare några få ingredienser blir till dessa goda rätter. SÖNDAG LAMMFÄRSBULLAR MED PASTA, ROSTAD KÅL OCH GREMOLATA 4 PERSONER / 15 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats lammfärsbullar ½ sats kokt pasta ½ sats rostad blom- och grönkål ½ sats basilikagremolata GÖR SÅ HÄR 1. Servera köttbullarna med pastan, kålen och gremolatan. Toppa gärna med persilja. Soppan gick hem hos hela familjen. En enkel vardagsmåltid! GRÖN BLOMKÅLSSOPPA MÅNDAG 4 PERSONER / 15 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats rostad blomoch grönkål TILLSÄTT 250 g broccoli 1 buljongtärning 8 dl vatten ev ½ dl vitt vin 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar ½ tsk chilipulver 1 dl pumpakärnor GÖR SÅ HÄR 1. Skär broccolin i mindre bitar. Lägg i en kastrull med buljong och vatten, koka ca 10 minuter. Tillsätt den rostade blomkålen (ej grönkålen), ev vitt vin och kryddor och mixa slät. Koka upp, späd ev med vatten. 2. Stek pumpakärnorna och grönkålen i en torr panna tills kålen är krispig och kärnorna fått lite färg. Toppa soppan med fräset. Servera gärna med bröd. 33 BUFFÉ #09/2019 ›