Buffé 1
SÖNDAGSPREPPEN TISDAG LAMMFÄRSBULLAR I PITABRÖD 4
PERSONER / 15 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats lammfärsbullar TILLSÄTT 200 g rödkål ½ msk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger ½ tsk salt 4 saltgurkor 8 pitabröd 2 dl tjock yoghurt (10 %) 1 dl ajvar relish GÖR SÅ HÄR 1. Strimla kålen tunt och massera med olja, vinäger och salt. Skiva saltgurkan. 2. Värm köttbullar och pitabröd. Fyll bröden med köttbullar, rödkål, saltgurka, yoghurt och ajvar. Toppa gärna med persilja. 1. Skiva och stek salsiccian. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Häll av och skär kronärtskockorna i mindre bitar. 2. Blanda pastan med gremolatan, kronärtskockor, salsiccian och spenat. Toppa med nötter. ONSDAG PASTASALLAD MED GREMOLATA OCH SALSICCIA 4 PERSONER / 15 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats kokt pasta ½ sats basilikagremolata TILLSÄTT ca 500 g färsk salsiccia ½ dl pinjenötter 1 burk kronärtskockor i olja ca 200 g 65 g babyspenat GÖR SÅ HÄR Nästa gång vi lagar pitabröden lägger vi till någon mer sås, kanske tzatziki. 35 BUFFÉ #09/2019