Buffé 1
ÄPPLEN TIPS! Recept på hemgjorda äppelchips hitta
r du på buffe.se. ÄPPELKLADDKAKA MED KANELFROSTING 10–12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g smör 100 g hackad vit choklad 2 dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 1 krm flingsalt ½ tsk malen kanel 2 ägg ½ tsk finrivet citronskal 3 dl rivet äpple smör och riven kokos till formen Kanelfrosting 300 g färskost ¾ dl florsocker 1 dl vispgrädde ½ tsk malen kanel ca 5 äppelchips 1 dl hackade hasselnötter GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175° C. Smält smöret och ta från värmen. Rör ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner socker, mjöl, salt och kanel. Vänd ner äggen, ett i taget. Rör ner citronskal och äpple. 2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, och bröa med kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna helt. 3. Kanelfrosting: Vispa färskost och florsocker fluffigt. Vispa ner grädden, lite i taget, och vispa till en fluffig frosting. Blanda ner kanel. Bred frostingen på den kalla kakan. Toppa med äppelchips, hasselnötter och kanel. 21 21 BUFFÉ #09/2019