Buffé 1
VARDAG TOAST MED PANERAD TORSK OCH DILLGREMOLATA
1 PERSON / 30 MIN INGREDIENSER 1 bit torskryggfilé ca 150 g 1 ägg 1 msk vetemjöl 1–2 msk ströbröd eller panko 1 hjärtsallad 1 skiva surdegsbröd 1 msk smör salt, svartpeppar Dillgremolata 1 dl hackad dill 1 dl hackad persilja 1 msk finriven pepparrot 1 msk färskpressad citronjuice ½ tsk finrivet citronskal ½ dl olja GÖR SÅ HÄR 1. Dillgremolata: Mixa alla ingredienser slätt. Krydda med 2 krm salt och ½ krm peppar. 2. Vispa ihop ägget. Krydda torsken med 1 krm salt och ½ krm peppar. Vänd torsken i mjölet sedan i ägget och sist ströbrödet. 3. Dela salladen i mindre bitar och skölj. Rosta brödet. Stek fisken i smöret 3–4 minuter per sida tills den får fin färg och är genomstekt. 4. Servera fisken på brödet med sallad och gremolata. Toppa gärna med extra pepparrot och dill. TIPS! Förvara överbliven gremolata i en väl rengjord burk i kylen. GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225° C. Lägg ut tortillabröden på en bakpappersklädd plåt. Blanda grönkålen med oljan och salt. Bred ut färskosten och strö över ost, mandel och russin. Toppa med grönkål. 2. Grädda i mitten av ugnen 5–10 minuter tills den får fin färg. 15 BUFFÉ #09/2019 F L E R E R C E P T H I T › T A R D U P Å B U F F E . S E