Buffé 1
Buffé TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé MATPAJENS REVANSCH PAJER Matpajens revansch
Lätt att laga och variera i oändlighet. Här är fyra fantastiskt goda anledningar till varför matpajen förtjänar att behålla sin stjärnplats på mathimlen. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINDA BERLIN FOTO EMMA SHEVTZOFF SMÖRDEGSPAJ MED LAMMFÄRS 4–6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 200 g aubergine 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 500 g lammfärs 1 förp krossade tomater 500 g 2 msk tomatpuré ½ msk malen spiskummin 1 ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 burk kokta små vita bönor 380 g 1 rulle färsk smördeg 250 g uppvispat ägg till pensling GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250° C. Skär auberginen i små tärningar. Skala och riv vitlöken. Fräs vitlök och aubergine i olja ca 5 minuter tills löken mjuknar. 2. Tillsätt färsen och fräs ytterligare ca 5 minuter tills den får lite färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, 2 dl vatten och kryddor. Låt småkoka ca 5 minuter. 3. Häll av bönorna och rör ner. 4. Häll i en smord ugnsform. Lägg degen över formen, tryck fast kanterna med en gaffel och skär bort överflödig deg. 5. Pensla med ägg och gör ett litet kryss i mitten med en kniv. Ställ in i ugnen 15–20 minuter tills den är gyllene.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé MATPREPPA FÖR VECKAN
Buffé VILKEN SOPPA!
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé BÄRLYCKA
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET