Buffé 1
Buffé TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé MATPAJENS REVANSCH
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé MATPREPPA FÖR VECKAN
Buffé VILKEN SOPPA!
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé BÄRLYCKA
BÄR BULLAR MED LINGON OCH KOLA CA 40 STYCKEN / ÖV
ER 60 MIN INGREDIENSER Deg 50 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 dl strösocker 1 ägg 1 tsk salt 200 g rumsvarmt smör 1 msk mortlad kardemumma 15 dl vetemjöl 900 g Fyllning 200 g rumsvarmt smör 1 ½ dl strösocker 3 dl tinade frysta lingon 2 msk majsstärkelse 2 msk ljus sirap 1 ½ dl mandelmjöl 1 uppvispat ägg till pensling 1 burk dulce de leche eller karamelliserad mjölk ca 400 g Topping 2 dl strösocker 1 msk mortlad kardemumma 50 g smält smör GÖR SÅ HÄR 1. Deg: Smula jästen i en bunke till en köksmaskin, tillsätt vattnet och rör tills jästen löses upp. Tillsätt övriga ingredienser. 2. Arbeta degen i maskin ca 10 minuter. Låt jäsa i rumstemperatur ca 30 minuter. 3. Fyllning: Rör ihop smör och socker. Rör ner alla ingredienser utom ägg och dulce de leche och blanda väl. 4. Dela degen i två delar på en mjölad bänk och kavla ut delarna till varsin rektangel ca 30 x 50 cm och bred på fyllningen. Rulla ihop degen och skär varje rulle i ca 20 bitar. Lägg på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter. 5. Sätt ugnen på 225° C. Pensla bullarna med ägg och gör ett litet hål i mitten. Klicka i dulce de leche. Grädda 10–15 minuter. 6. Blanda socker och kardemumma. Pensla bullarna med det smälta smöret och doppa i kardemummasocker. 33 BUFFÉ #02/2020
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET