Buffé 1
Buffé TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé MATPAJENS REVANSCH
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé MATPREPPA FÖR VECKAN
Buffé VILKEN SOPPA!
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé BÄRLYCKA
Buffé MATSKOLA MATSKOLA Så gör du Semlor Baka och
grädda bullarna enligt receptet. Finns det något ljuvligare än en hembakad, saftig semla? Extra god blir den med egengjord mandelmassa. Vi visar stegen till ren semmelperfektion! M HEMMAGJORD MANDELMASSA Rosta 100 g skalad mandel på 225° C ca 5 minuter. Mixa den rostade mandeln med 100 g skalad mandel, 1 bittermandel, 2 dl florsocker, 1 äggvita och ca ½ dl vatten. Skär av toppen och fyll med mandelmassa. SEMLOR 30 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 175 g rumsvarmt smör 50 g färsk jäst 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 2 dl strösocker ½ tsk salt 1 tsk mortlad kardemumma 800 g vetemjöl (ca 13 ½ dl) + extra till utbakning 1 uppvispat ägg till pensling hemmagjord mandelmassa, florsocker och vispad grädde till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skär smöret i tärningar. Smula jästen och blanda med mjölken i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör och mjöl. Arbeta degen 15 minuter i maskin eller 20 minuter för hand. Låt jäsa under bakduk 1 timme. 2. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Knåda den lätt och dela på mitten. Dela sedan varje halva i 15 bitar och rulla till släta bullar. Lägg med skarven nedåt på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Spritsa vispad grädde över mandelmassan. 35 BUFFÉ #02/2020 3. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter i 225° C. Låt svalna på galler under bakduk. Dela bullarna och fyll med mandelmassa och grädde. Pudra över florsocker. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING SARA AASUM HULTBERG FOTO LENNART WEIBULL O F L E R A T S K L O R F I N N S P Å B U F F E . S E
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET