Buffé 1
Buffé TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé MATPAJENS REVANSCH
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé MATPREPPA FÖR VECKAN
Buffé VILKEN SOPPA!
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé BÄRLYCKA
BÄR POP TARTS MED HALLON CA 20 STYCKEN / ÖVER 60
MIN INGREDIENSER Hallonsylt 150 g frysta hallon 1 dl strösocker 2 tsk finrivet citronskal 2–3 msk färskpressad citronjuice Mördeg 100 g smör 1 dl strösocker 3 1 2. Mördeg: Blanda smör och socker smuligt i en köksmaskin med vinge. Tillsätt mjöl, salt och sist ägget och blanda till en jämn deg. Plasta och låt vila i kylen ca 1 timme. /3 dl vetemjöl 1 krm salt 1 ägg uppvispat ägg till pensling Glasyr 1 dl frysta hallon 1 tsk färskpressad citronjuice ca 2 dl florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Hallonsylt: Lägg hallon, socker, citronskal- och juice i en kastrull och koka ca 10 minuter på medelvärme tills den tjocknar. Låt svalna. 3. Sätt ugnen på 200° C. Kavla ut degen till en rektangel ca 30 x 40 cm. Klicka ut 20 klickar, ca 1 tsk, hallonsylt med jämna mellanrum på ena halvan av degen. Pensla med ägg mellan syltklickarna på samma halva. Vik sedan över degen från andra sidan och tryck försiktigt runt sylten. Skär sedan fyrkanter och lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck med en gaffel runt om så att kanterna försluts. 4. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10–15 minuter. Låt svalna. 5. Glasyr: Koka upp hallon med 1 msk vatten i en kastrull. Mixa slätt och sila genom en finmaskig sil. Ta 2 msk av purén och blanda med citronjuice och florsocker. Toppa kakorna med glasyren. Financier med björnbär och pistage. TIPS! Toppa yoghurten eller frukostmackan med en ljuvlig körsbärskompott med apelsin. Du hittar receptet på buffe.se. 31 BUFFÉ #02/2020 Å › F L E R E R C E P T H I T T A R D U P B U F F E . S E
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET