Buffé 1
Buffé TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé MATPAJENS REVANSCH
GALETTE MED RICOTTA, POTATIS OCH MAJS 4–6 PERSONE
R / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g kallt smör 3 ½ dl vetemjöl 1 litet ägg salt, svartpeppar Fyllning 1 burk ricotta 250 g 1 riven vitlöksklyfta 2–3 fasta potatisar 2 dl tinade frysta majskorn 1 dl riven Västerbottensost 100 g grönkål eller svartkål 2 tsk olja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200° C. Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, smör och ½ tsk salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och 1 msk kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ i kylen ca 10 minuter. Kavla ut degen till en rund platta ca 30 cm i diameter på ett bakplåtspapper. 2. Blanda ricotta, vitlök och 2 krm salt. Bred ricottan på degen men spara en kant, ca 2 cm, runtom. Skala potatisen och skiva tunt, gärna på mandolin, och fördela över. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Strö över majs och ost och vik in kanterna. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. 3. Ansa kålen och bryt bladen i mindre bitar. Blanda med olja och 1 krm salt. Ta ut galetten, strö över kålen och sätt in i ugnen ytterligare ca 5 minuter tills kålen är krispig. 15 BUFFÉ #02/2020 TIPS! Använd gärna färdig pajdeg.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé MATPREPPA FÖR VECKAN
Buffé VILKEN SOPPA!
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé BÄRLYCKA
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET