Buffé 1
Buffé TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé MATPAJENS REVANSCH
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé MATPREPPA FÖR VECKAN
SÖNDAGSPREPPEN ATT FÖRBEREDA: Genom att laga fyra
grundrecept har du basen till fyra maträtter klar. TOMATSÅS MED VITA BÖNOR 3 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 vitlöksklyftor 300 g palsternackor 2 selleristjälkar 5 msk olivolja 3 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad basilika 4 burkar hela tomater à ca 400 g 1 förp kokta stora vita bönor ca 380 g 2 msk konc grönsaksfond strösocker, salt och svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka vitlöken. Skala palsternackan. Riv palsternackan och sellerin grovt. Fräs löken i oljan i en stor kastrull på svag värme tills den mjuknar ca 5 minuter. Tillsätt palsternackan, sellerin, tomatpurén och örterna. Fräs lite under omrörning. 2. Tillsätt tomaterna. Skölj ur burkarna med 4 dl vatten och häll ner i kastrullen. Koka på svag värme ca 30 minuter under lock. 3. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Tillsätt bönor och fond och mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med socker, salt och peppar. KOKT SPAGHETTI 2 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 600 g spaghetti salt GÖR SÅ HÄR 1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. 2. Spola hälften av spaghettin i kallt vatten och spara till senare i veckan. VEGOFRÄS 2 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 600 g vegofärs 1 silverlök 1 vitlöksklyfta 200 g morötter 100 g champinjoner 3 msk olivolja 3 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad rosmarin 1 msk japansk soja 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka silverlök och vitlök. Skala morötterna och ansa champinjonerna. Riv morötterna och svampen grovt på en skärbräda. Hacka rivet lätt med en kniv. 2. Fräs silverlöken i en stor stekpanna i olja på medelvärme ca 10 minuter tills den är mjuk. 3. Tillsätt färs, vitlök, morötter, champinjoner, tomatpuré, timjan och rosmarin. Fräs ytterligare några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. PARMESANFRÖN 3 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 dl solroskärnor 1 dl pumpakärnor 1 dl sesamfrön 1 dl finriven parmesan 1 tsk flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175° C. Blanda fröna och osten på en bakpappersklädd plåt. 2. Rosta i mitten av ugnen 10–15 minuter. Rör om efter halva tiden. Blanda med salt. ATT LAGA: Grundrecepten tillsammans med ytterligare några ingredienser blir till enkla och goda rätter. SÖNDAG GÖR SÅ HÄR SPAGHETTI MED TOMATSÅS OCH VEGOFRÄS 4 PERSONER / 15 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats kokt spaghetti ¼ sats tomatsås med vita bönor ½ sats vegofräs 1 /3 sats parmesanfrön GÖR SÅ HÄR 1. Servera spaghettin med tomatsåsen och vegofräset. Toppa med parmesanfrön. MÅNDAG TOMATSOPPA 4 PERSONER / 15 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats tomatsås med vita bönor 1/3 sats parmesanfrön TILLSÄTT 2 dl vispgrädde ½ kruka färsk basilika salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp tomatsåsen med vispgrädden. Späd med vatten till en lagom tjock soppa. Smaka av med salt och peppar. 2. Toppa soppan med parmesanfrön och basilikablad och servera gärna med bröd. TISDAG ÖPPEN BURRITO 4 PERSONER / 30 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats vegofräs TILLSÄTT 1 dl matvete 1 förp kokta svarta bönor ca 380 g 2 tsk malen spiskummin 1 paprika ½ gurka 1 burk majs ca 150 g 3 dl crème fraiche 1 burk salsa ca 220 g 100 g riven ost ev inlagda jalapeños 8 tortillabröd 20 BUFFÉ #02/2020 1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. 2. Häll av och skölj bönorna. Värm bönorna med vegofräset i en stekpanna eller kastrull. Krydda med spiskummin och vänd ner matvetet. Späd ev med vatten. 3. Skär paprikan och gurkan i mindre bitar och lägg upp i skålar. Lägg upp majsen, crème fraichen, salsan, osten och ev jalapeños. 4. Värm tortillabröden. Servera med alla tillbehör. ONSDAG SPAGHETTIFRITTATA MED TOMATSÅS 4 PERSONER / 30 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats kokt spaghetti ¼ sats tomatsås med vita bönor 1/3 sats parmesanfrön TILLSÄTT 6 ägg 1 dl vispgrädde ½ tsk salt 3 msk smör 150 g riven ost, gärna lagrad 250 g broccoli 2 dl frysta gröna ärtor ½ kruka färsk basilika GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Klipp spaghettin i mindre bitar och blanda ner. 2. Värm 1 msk smör i en stor stekpanna och häll i frittatasmeten. Stek 5–10 minuter på medelvärme tills den stelnat och fått fin färg. Strö över osten. Lägg en stor tallrik på frittatan och vänd försiktigt upp och ner. Skjutsa ner frittatan i stekpannan så att ostsidan kommer nedåt. Stek ytterligare ca 5 minuter. 3. Värm tomatsåsen i en kastrull. Skär hela broccolin i grova bitar och koka några minuter i saltat vatten. Låt ärtorna koka med sista minuten. Häll av och blanda med resten av smöret. 4. Servera frittatan med grönsakerna, tomatsås, basilika och parmesanfrön.
Buffé VILKEN SOPPA!
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé BÄRLYCKA
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET