Buffé 1
Buffé TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé MATPAJENS REVANSCH
PAJER FILODEGSKNYTEN MED FETAOST OCH SPENAT CA 32
STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER TIPS! Addera strimlad kallrökt lax i fyllningen. 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 g tinad fryst bladspenat 2 krm riven muskotnöt 1 ägg 1 dl tjock yoghurt (10 %) 1 tsk finrivet citronskal 300 g fetaost 1 förp filodeg ca 250 g ½ dl vita sesamfrön rapsolja salt GÖR SÅ HÄR 1. Skala lök och vitlök. Skiva löken tunt och riv vitlöken. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja ca 10 minuter tills löken är mjuk. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare ca 5 minuter tills all vätska är borta. Krydda med muskot och ½ tsk salt. 2. Lägg fräset i en bunke och blanda med ägg, yoghurt och citronskal. Smula fetaosten och blanda ner. 3. Sätt ugnen på 200° C. Lägg 1 ark filodeg på bänken. Pensla med olja och skär i 4 remsor på bredden. Lägg ca 2 msk fyllning i nedre kanten på en remsa. Vik över ett hörn diagonalt så det blir en triangel. Fortsätt att vika tills remsan är slut. Upprepa med resterande ark. Pensla med olja och lägg på en bakpappersklädd plåt, strö över sesamfrön. 4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills de är gyllene. 14 BUFFÉ #02/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé MATPREPPA FÖR VECKAN
Buffé VILKEN SOPPA!
Buffé BUFFÉ REDER UT
Buffé BÄRLYCKA
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET