Buffé MARS – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKTER
PÅSK ÄGGHALVOR MED OST OCH KAPRIS 4–6 PERSONER /
30 MIN INGREDIENSER 4 ägg 1 dl finriven Västerbottensost 4 msk färskost 3 msk grovhackad kapris ½ finhackad saltgurka 2 msk finskuren gräslök 2 skivor rågbröd eller kavring 2 msk rapsolja salt GÖR SÅ HÄR 1. Koka äggen 10–12 minuter och spola kallt. Skala och halvera äggen. 2. Gröp ur äggulorna med en tesked och smula i en skål. Bland med ost, kapris, saltgurka och gräslök. Smaka av med salt. 3. Riv eller smula brödet och stek i oljan på medelvärme tills det är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. 4. Ställ ägghalvorna på ett fat och fördela fyllningen på. Toppa med rågbrödssmulorna och gärna gräslök. ÄGGHALVOR MED RÄKOR OCH SENAPSKRÄM 4–6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 4 ägg 2 msk majonnäs 2 tsk dijonsenap 1 tsk skånsk senap 1 ½ dl grovhackade skalade räkor 2 msk finhackad dill 1 finskuren salladslök salt GÖR SÅ HÄR 1. Koka äggen 10–12 minuter och spola kallt. Skala och halvera äggen. TIPS! Skär bort en liten bit av botten på ägghalvorna så att de står stadigt. 2. Gröp ur äggulorna med en tesked och smula i en skål. Rör ner majonnäs, senap, räkor, dill och salladslök. Smaka av med salt. Ställ ägghalvorna på ett fat och fördela fyllningen på. Toppa gärna med salladslök och dill. 13 BUFFÉ #03/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé FRASIGA VÅRTECKEN
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé MATSKOLA
Buffé RUNDA DELIKATESSER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET