LEDARE & MEDARBETARE Vill du ha mer matinspiratio
n? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. PAMELA POMPLITZ Set designer Pamela har sina rötter i Hamburg, Tyskland, och bor i Stockholm sedan år 2003 där hon är verksam inom inredningsvärlden. I detta nummer av Buffé har hon satt sin magiska prägel på påskfi randet som du hittar på sidorna 12–17. Du vill inte missa citronvåfflan med vispad mascarpone. LIGGER DEN TIDIGT eller sent i år? Det är en fråga man bara hör när det pratas påsk. Med övriga högtider är det rätt lätt att hålla koll, men påsken, den gör som den vill och byter hejvilt plats i kalendern från ett år till ett annat. Och precis som påsken förhåller sig till almanackan kan vi också förhålla oss till påsken: lite mer avspänt, lite friare. Till skillnad från skinkan på julen och sillen på midsommar fi nns det inte lika många dogmer kring vad som är okej och mindre okej att duka fram på påskbuff én. Och det är såklart därför vi tycker så himla mycket om påsk. I DET HÄR numret dukar vi bland annat fram örtkryddat lamm (för jo, lamm måste vi väl ändå ha till påsk?), dilldoftande lax, krämiga bönor och delikata desserter. PÅ TAL OM högtider så är det hög tid att förbereda sig inför våff eldagen. Till skillnad från påsken så håller den sig till ett och samma datum. 25 mars är det dags att ta fram laggen och i det här numret bjuder vi på sex olika varianter. Insider tip: Du vill inte missa citronvåffl an med vispad mascarpone. Trevlig läsning! Ditt bästa tips för att förenkla påsken? – Jag är ett stort fan av knytis. Bidrar alla med en rätt så känns det både roligt, inspirerande och genomförbart. Vilken påskmat längtar du mest efter? – Fräscha och matiga sallader – som en nyttig grund innan man hugger in på den efterlängtade påsktårtan. SIMON BAJADA Fotograf Simon är uppvuxen i Australien och har mat och foto som passion. Han har arbetat som kock och matstylist – men är idag kokboksförfattare och matfotograf. På sidorna 31–35 ser du Simons vackra bilder på ljuvliga köttbullar. Ditt bästa tips för att förenkla påsken? – Planera maten i förväg och laga i förskott så att du när det är dags kan servera maten med minimal stress och njuta mer av dagen. Vilken påskmat längtar du mest efter? – Primörer, och om det är en varm vår så kanske ramslök! Lamm är en viktig del i australiensisk matkultur och äts traditionellt på våren, så påsk är ett perfekt tillfälle att njuta av lamm. ICA-handlare i fokus JENNY STENBERG ICA Nära Norrhult Utanför Växjö ligger ICA Nära Norrhult där Jenny Stenberg är handlare sedan drygt 8 år, efter 21 år av arbete centralt på ICA. Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #03/2020 Hur inspirerar ni era kunder i påsk? – Vi vill göra det så smidigt som möjligt att handla allt på samma ställe. Vi har grymma erbjudanden och massor av tips till kunder som har begränsat med tid! Vad är populärt i er butik kring påsk? – Vår lokala specialitet Mammas specialsill är hett efterfrågad. För många är påsken starten på grillsäsongen så vi brukar ladda upp med saker till grillen och vår hemgjorda potatissallad. Bakom kulisserna när stylisten Victoria förbereder magiska citronvåffl or, se sidan 21. Ledare “
Buffé MARS – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKTER
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé FRASIGA VÅRTECKEN
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé MATSKOLA
Buffé RUNDA DELIKATESSER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET