Buffé MARS – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKTER
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé FRASIGA VÅRTECKEN
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé MATSKOLA
Buffé RUNDA DELIKATESSER
KÖTTBULLAR BANH MI 6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENS
ER ASIATISKA KYCKLINGBULLAR I RÖD CURRY MED KOKOSRIS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1–1 ½ msk röd currypaste 1 burk kokosmjölk 400 ml 2 limeblad 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk socker 1 msk färskpressad limejuice salt, rapsolja Asiatiska kycklingbullar 500 g kycklingfärs 1 ½ msk finriven ingefära 1 msk röd currypaste 1 vitlöksklyfta 1 ägg 1 ½ dl panko ¾ tsk salt Kokosris 1 burk kokosmjölk 400 ml 3 dl jasminris ½ dl rostad riven kokos GÖR SÅ HÄR 1. Asiatiska kycklingbullar: Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna. Forma till 25 stycken bullar med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg och är genomstekta. 2. Kokosris: Koka upp kokosmjölk, 2 dl vatten och ½ tsk salt i en kastrull. Tillsätt riset och koka enligt anvisning på förpackningen. Blanda med kokosen. 3. Fräs currypasten i 1 msk olja någon minut. Tillsätt kokosmjölk, limeblad, buljongtärning, socker och 2 dl vatten. Låt koka 2–3 minuter. Smaka av med limejuice och salt. Lägg ner köttbullarna. Servera med kokosris och gärna krispig sallad och finskuren salladslök. 1 ½ dl majonnäs 1 ½ msk sriracha 6 minibaguetter eller 1 stor baguette 1 kruka koriander rapsolja Köttbullar 500 g fläskfärs 1 riven vitlöksklyfta 2 finskurna salladslökar 1 ½ msk asiatisk fisksås 1 msk sriracha ½ msk strösocker 1 dl hackad koriander 2 msk majsstärkelse Picklade grönsaker 1 stor morot 1 liten gurka 1 msk ättiksprit (12 %) 2 msk strösocker ½ skivad chilifrukt GÖR SÅ HÄR 1. Picklade grönsaker: Skala moroten. Hyvla moroten och gurkan tunt med skalare eller mandolin. Blanda med ättika, socker och chili. 2. Köttbullar: Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Rulla till ca 30 bullar med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg och är genomstekta. 3. Blanda majonnäs och sriracha. Halvera köttbullarna. Värm baguetten och fyll med bullarna, picklade grönsaker, chilimajo och koriander. Ät direkt. TIPS! Vill du göra en vegetarisk banh mi? Fyll baguetten med vegobullar, se recept på buffe.se. 33 BUFFÉ #03/2020 F L E R E R C E P T H I T T A R D U P Å B U F F E . S E
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET