Buffé MARS – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKTER
PÅSK FRYST HALLONTÅRTA MED KOKOS- OCH SMÖRDEGSSMU
L 10–12 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Botten 150 g digestivekex ½ dl riven kokos 60 g rumsvarmt smör Hallonparfait 1 vaniljstång 400 g frysta hallon 3 dl syltsocker 6 äggulor 2 dl strösocker 6 dl vispgrädde Topping ca 100 g fryst smördeg 1 dl rostade kokosflakes GÖR SÅ HÄR 1. Botten: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen. 2. Hallonparfait: Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med hallon och syltsocker. Koka upp och låt koka ca 2 minuter. Passera genom en finmaskig sil och låt svalna helt. 3. Koka upp en kastrull med vatten, låt sjuda. Sätt en rostfri bunke över kastrullen och vispa försiktigt äggulor och strösocker fluffigt med elvisp över vattenbadet. Låt svalna lite och vänd ner hallonpurén. Vispa grädden löst och vänd ner. Häll fyllningen på digestivebotten och ställ i frysen minst 6 timmar. 4. Topping: Baka smördegen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Ta fram tårtan ca 30 minuter före servering. Smula smördegen grovt och blanda med kokosen. Toppa tårtan med smulet. 16 BUFFÉ #03/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé FRASIGA VÅRTECKEN
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé MATSKOLA
Buffé RUNDA DELIKATESSER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET