Loading...
Buffé MARS – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKTER
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé FRASIGA VÅRTECKEN
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé MATSKOLA
Buffé RUNDA DELIKATESSER
KÖTTBULLAR KALVFRIKADELLER I TOMATSÅS 4 PERSONER
/ ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 500 g kalvfärs 1 ägg 1 tsk finrivet citronskal 1 dl hackad basilika 1 dl finriven parmesan 300 g spaghetti salt, svartpeppar Tomatsås 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 burkar hela tomater à 400 g 1 msk konc grönsaksfond GÖR SÅ HÄR 1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i oljan på medelvärme tills den mjuknar. Tillsätt tomaterna, fond och 3 dl vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Mixa slät och krydda med 1 tsk salt. 2. Blanda kalvfärs med ägg, citronskal, basilika, parmesan, ¾ tsk salt och ½ tsk peppar. Rulla till ca 25 bullar med oljade händer. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt sjuda ca 10 minuter. 3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Servera frikadellerna i tomatsås med pastan. Toppa gärna med parmesan och basilika. 35 BUFFÉ #03/2020
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET