Buffé MARS – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKTER
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé FRASIGA VÅRTECKEN VÅFFLOR Frasiga vårtecken
RECEPT SOFIA NILSSON STYLING VICTORIA NORDSTRÖM FOTO PETTER BÄCKLUND Vad är väl ett godare tecken på att våren är här än nygräddade våfflor? Gör dig redo för våffeldagen med 6 oemotståndliga recept – såväl salta som söta. CITRONVÅFFLOR MED VISPAD MASCARPONE 8–10 STYCKEN / 30 MIN INGREDIENSER 125 g smör 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt ½ dl strösocker 2 msk vallmofrön 2 dl mjölk 1 msk finrivet citronskal 2 dl kallt kolsyrat vatten honung Vaniljmascarpone 250 g mascarpone 1 dl vispgrädde 1 ½ msk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret och låt svalna lite. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner mjölken, smöret och citronskal. Rör ner vattnet. 2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj den första laggen. Grädda våfflorna gyllene. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga. 3. Vaniljmascarpone: Vispa mascarpone, grädde och vaniljsocker fluffigt. Toppa våfflorna med den vispade mascarponen och honung. 21 BUFFÉ #03/2020 BUFFÉ #01/2020
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé MATSKOLA
Buffé RUNDA DELIKATESSER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET