Buffé 1
SVAMP KRÄMIG SVAMPTOAST MED MAJS OCH DRAGON 4 PER
SONER / 30 MIN INGREDIENSER 500 g blandad svamp t ex kantareller och svart trumpetsvamp 2 schalottenlökar 1 färsk majskolv 1 msk olivolja 25 g smör 1 ½ dl vispgrädde 1 msk hackad dragon ½ msk citronskal 1–2 msk färskpressad citronjuice 4 skivor surdegsbröd salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skär av kornen från majskolven. 2. Värm oljan i en stekpanna. Stek svampen några minuter tills den får lite färg. Tillsätt smör, lök och majs och låt steka tills löken mjuknar. Tillsätt grädde och låt koka ihop. Ta från värmen och rör ner dragon, citronskal och -juice. Smaka av med salt och peppar. 3. Grilla eller stek brödskivorna. Fördela svampen på brödet och servera direkt. Toppa gärna med extra dragon. TIPS! Servera som tilltugg eller förrätt. 19 BUFFÉ #08/2020