Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE LINDA BERLIN Stylist Stylist
en Linda kan konsten att förmedla härligt stök i sina bilder. Se själv på bland annat sidorna 22–25 och 39–43. Vad betyder skördetid för dig? – Att kunna åka till affären och handla Vill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. knippen av nyskördat. Sedan direkt hem och laga efterlängtade recept! Hur äter du helst kantareller? – Åh, kantareller är min favorit. Jag gillar allt krämigt, så jag äter dem helst gräddstuvade med abborrfiléer. ANDERS Hur populär hade toast skagen blivit om den hetat toast kil? NI HAR HÖRT uttrycket att man äter med ögonen, eller hur? Mycket av vårt jobb när vi gör Buffé utgår förstås från det uttrycket, då vi arbetar hårt med att i bild framställa alla recept vi tillagar precis så aptitliga som de faktiskt är. Ett annat uttryck som det pratas mindre om, förmodligen för att det inte riktigt finns, är att man också äter med öronen. VAD EN MATRÄTT heter påverkar förstås i ganska stor utsträckning hur sugna vi blir. Den som en gång bestämde att kombinera orden fisk och bullar eller för den delen blod och pudding var säkert effektiv men möjligen inte särskilt framsynt. Sedan finns exempel på det motsatta, där namnet som sådant skänker rätten ett magiskt skimmer. Regnbågsforell. Fransyska. Yorkshire pudding. Hur populär hade toast skagen blivit om den hetat toast kil? VAD VILL JAG få sagt med detta, undrar du? Jo, att om surströmming, som vi ger välförtjänt utrymme längre fram i tidningen, hetat något annat så hade det inte varit en sådan vattendelare. (Det är fritt fram att maila ditt bästa förslag!). Eller vänta nu, kanske är det inte bara namnet. Vi äter inte bara med ögon och öron. Näsan också. Trevlig läsning! SCHØNNEMANN Fotograf För Anders var en karriär som fotograf den perfekta möjligheten att hänge sig åt sin kärlek till mat, interiör och resor. För Buffé har han gett sig ut på svampjakt, se sidorna 12–19. Vad betyder skördetid för dig? – Sensommar är den perfekta tiden att plocka bär och plommon samt skörda fänkål och tomater. Hur äter du helst kantareller? – Jag håller det gärna enkelt. En skiva surdegsbröd med kantareller stekta med grädde, rosmarin och riven parmesan. ICA-handlare i fokus INGELA OCH NILS ANDRÉE ICA Nära Optimisten Lanthandel Coronapandemin har drivit ICA-handlare runtom i landet till kreativa initiativ för att stötta personer som drabbas på olika sätt. Ingela och Nils Andrée i Gustavsfors, Dalsland tillhör dem. Berätta om ert initiativ! – Vi har sänt allsång och underhållning live från butiken varje lördag kl 17:00. Varannan vecka med vår egen musikgrupp C-NIL, varannan vecka med en lokal förmåga. Varför är det viktigt? Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #08/2020 – I dessa tider är det viktigt att inte tappa hoppet, kan vi glädja någon varje vecka så är vi väldigt glada för det. Vad har ni fått för bemötande? – Att det skulle bli så populärt hade vi inte väntat oss! Det är mellan 2 000 och 5 000 personer som ser sändningarna och förutom Sverige har vi tittare från Island, Norge, Danmark och Tyskland. Ledare @tidningenbuffe “