Buffé 1
MATSKOLA Så gör du Basilikapesto Tillhör du dem s
om odlat egen basilika i sommar? Eller älskar du helt enkelt bara en riktigt krämig pasta pesto? Så gör du den smakrika basilikaröran själv! Plocka fram alla ingredienser. Riv parmesanosten fint. PESTO MED BASILIKA CA 3 DL / 15 MINUTER INGREDIENSER 2 krukor basilika GÖR SÅ HÄR 1. Mixa alla ingredienser till en slät pesto och häll i en väl rengjord glasburk med lock. Peston håller 1–2 veckor i kylskåp men går också bra att frysa in. ½ dl pinjenötter 1 riven vitlöksklyfta 1 dl finriven parmesan 1 ½ dl olivolja ½ tsk salt 2 krm svartpeppar Mixa alla ingredienser till en slät pesto. 37 BUFFÉ #08/2020 TIPS! Ruccola, persilja eller mynta. Solroskärnor, valnötter eller pumpakärnor. Pesto går att variera i oändlighet! Hitta fler recept på buffe.se. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO SUSANNA BLÅVARG