Buffé 1
SURSTRÖMMING Tänk på surströmming som en smaksätt
are. Många förstagångsätare som utvecklats till entusiaster har mjukstartat med en tunnbrödssmörgås med rikligt med tillbehör och några finfördelade strömmingsbitar. KLASSISK SURSTRÖMMINGSKLÄMMA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 kg mandelpotatis eller färskpotatis 1 burk surströmming 475 g 2 rödlökar ½ dl finskuren gräslök smör mjukt tunnbröd GÖR SÅ HÄR 1. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 2. Låt surströmmingen rinna av och rensa den. Skala och finhacka löken. Skär potatisen i skivor. 3. Bred smör på tunnbröden och fördela potatis, lök, gräslök och surströmming på. Klicka gärna på lite gräddfil och rulla ihop till klämmor. TIPS! Baka eget mjukt tunnbröd! Recept hittar du på buffe.se. KNÄCKE MED SURSTRÖMMING, BRYNT SMÖR-KRÄM OCH TOMAT 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 kg mandelpotatis eller färskpotatis 25 g smör 2 dl crème fraiche 1 burk surströmming 475 g 1 silverlök 250 g körsbärstomater ½ dl finskuren gräslök hårt tunnbröd GÖR SÅ HÄR 1. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 2. Bryn smöret och låt svalna lite. Vispa ner lite av crème fraichen i taget i smöret och vispa till en slät kräm. 3. Låt surströmmingen rinna av och rensa den. Skala och skiva silverlöken tunt. Skär potatisen i skivor. Hacka tomaterna. 4. Bred brynt smör-krämen på brödet. Toppa med potatis, surströmming, lök, tomat och gräslök. 25 BUFFÉ #08/2020