Buffé 1
SÄSONGENS RÅVAROR PANERAD FISK MED ROSTADE GRÖNSA
KER OCH KORIANDERMAJONNÄS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 500 g broccoli 300 g spetskål 500 g torskfilé 2 uppvispade ägg 3 dl panko 1 dl rostad lök salt, neutral olja Koriandermajonnäs 2 dl majonnäs 2 krukor koriander 5 inlagda jalapeños + 1 msk spad 1 krm strösocker GÖR SÅ HÄR 1. Koriandermajonnäs: Mixa 1 dl majonnäs med 1 ½ kruka koriander (även stjälkarna), jalapeños och dess spad till en grön kräm. Vänd ner resten av majonnäsen och smaka av med socker och 1 krm salt. 2. Sätt ugnen på 225 °C. Skär broccolin och spetskålen i bitar. Blanda med 2 msk olja och ¾ tsk salt och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 minuter tills grönsakerna har fått fin färg. 3. Skär torsken i 8 bitar. Krydda fisken med ½ tsk salt och vänd i uppvispat ägg och därefter i panko. Stek fisken frasig i rikligt med olja i en stor stekpanna. 4. Toppa grönsakerna med fisken, löken och resten av koriandern. Servera med koriandermajonnäsen. 28 BUFFÉ #08/2020 F L E R E R C E P T H I T T A R D U P Å B U F F E . S E