Buffé 1
SÄSONGENS RÅVAROR Färgstark vardagsmat Naturens s
kafferi är sällan så rikt som under sensommar och tidig höst! Vi låter oss inspireras av säsongens råvaror och serverar vardagsmat i regnbågens alla färger. RÖDBETOR MED ROSTADE VINDRUVOR OCH MINUTBIFF 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 700 g rödbetor, gärna små 1 dl valnötter 250 g röda kärnfria vindruvor 4 msk olivolja 1 msk äppelcidervinäger 2 tsk dijonsenap ca 600 g minutbiff ½ påse toskansk sallad à 150 g ca 200 g chèvre smör salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 30 minuter. Dra av skalet under rinnande vatten. Låt svalna lite och skär i klyftor. 2. Sätt ugnen på 225 °C. Rosta valnötterna i en torr panna. Blanda vindruvorna med 1 msk olja och ½ tsk salt. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen ca 20 minuter tills de fått lite färg. 3. Blanda 3 msk olja, vinäger, senap, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Hacka valnötterna och vänd ner i dressingen. 4. Stek köttet i en stekpanna i rikligt med smör 2–3 minuter per sida. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar runtom. Låt vila 5–10 minuter. RECEPT YLVA BERGQVIST STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO LENNART WEIBULL 5. Blanda rödbetorna med vindruvorna, dressingen och salladen. Skiva köttet och lägg på och servera med chèvre. 27 BUFFÉ #08/2020