Buffé 1
TREND Aktuellt BOKTIPS VÄXTBASERAT GOD OCH ENKEL
MAT FÖR ALLA aker, texödesschech rätters å till tallna för att god mat fferi som köket och Din guide till det gröna köket t- och fattaren ket ch skriäxtbade av r stratetbildad har hon na The en protein språk. två av de rna. 985348-6-3 534863 okaffair.se THERESE ELGQUIST NYFIKEN PÅ ATT äta mer växtbaserat men svårt att veta var du ska börja? Då är detta boken för dig! Therese Elgquist är matkreatören, kokboksförfattaren och tv-kocken känd för sin gröna kokkonst som nu är aktuell med sin tredje bok på temat. Boken Växtbaserat är mer än bara en kokbok som förutom mängder av läckra recept och vackert matfoto också bjuder på tydliga guider och smarta tips som hjälper dig att förstå den plantbaserade matlagningens grunder. Helt enkelt den ultimata grundboken för det gröna köket! 2020-03-18 09:44 SPÄNNANDE RESTAURANGKONCEPT, INNOVATIVA technyheter, inspirerande kokböcker och underhållande podcasts: Buffé gör en omvärldscheck och undersöker vad som trendar i matvärlden just nu. ”Det finns så mycket prestige och prestationsångest förknippat med matlagning.” – Journalisten Anna Hellsten om sin och Annina Rabes bok Kris, kalas och kolhydrater, via Dagens Nyheter. Platt som en pannkaka UNDER OROLIGA TIDER som kräver att vi tillbringar mer tid än vanligt hemma lockar comfort food, pyssliga matprojekt och att inspireras av långväga matkulturer. Ett recept som då kommer väl till pass och som synts flitigt i sociala medier är så kallade scallion pancakes – frasiga och tunt kavlade salta pannkakor som i Kina och Taiwan äts som bröd. De är fyllda med den fermenterade sojabönspastan miso och smakrik salladslök, görs i flera steg och kräver både lite pyssel och tid. Servera pannkakorna med en saltsöt-syrlig dippsås och upplev en riktig smakexplosion! Vill du också prova? Recept på scallion pancakes hittar du på buffe.se. TRE FRÅGOR KAROLINA JANSON Innovation manager, ICA Berätta om Himla gott, himla bra! – Det är en faktaspäckad kokbok för unga där man får lära sig varför kroppen behöver bra mat för att må bra. Den är också fullproppad med goda recept med fokus på mellis och snacks att laga själv. Alla recept är även näringsberäknade vilket underlättar för personer med typ 1-diabetes som kolhydratsräknar. Hur stöttar boken diabetesforskningen? – Boken är ett samarbete mellan Barndiabetesfonden och ICA Stiftelsen där överskottet från försäljningen av boken går till Barndiabetesfonden och forskning kring typ 1-diabetes. Vilka fördomar finns om typ 1-diabetes? – Den största myten är att man kan få typ 1-diabetes av felaktig kost eller för mycket socker. Typ 1-diabetes är en insulinbristsjukdom som innebär att kroppen inte kan reglera blodsockernivån, den kan drabba vem som helst och orsaken till dess uppkomst är okänd men det finns inget visat samband mellan kost eller livsstil. Det finns inget man kan göra för att förebygga sjukdomen, däremot är kosten en viktig del av behandlingen. Missa inte tävlingen om boken på sidan 47. 8 BUFFÉ #08/2020 VÄXTBASERAT THERESE ELGQUIST