Mer smak 1
BREWED TO SUPPORT THE LGBTQ+ COMMUNITY. POUR PROU
DLY. S N E POTATISFRALLOR UGN: 200° TID: 20 MIN + 2 TIMMAR ATT JÄSA Ett jättegott bröd till vinterns soppor och grytor. 12 FRALLOR k 300 g kokt, skalad potatis k 2 ½ dl mjölk k 25 g jäst k ½ msk strösocker 1 ½ tsk salt k 7 dl vetemjöl k 50 g smör k 2 dl riven ost GÖR SÅ HÄR 1. Mosa potatisen. Värm mjölken till 37°. Smula jästen och rör ut med mjölken. 2. Tillsätt potatis, socker och salt. Tillsätt mjölet under omrörning, spara lite till utbakning. Arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand och klicka i smöret i omgångar. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme. 3. Lägg degen på mjölat bakbord och dela i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg i en ugnsform med bakplåtspapper, ca 20 x30 cm. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. 4. Fördela osten på bullarna och grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 20 min. De här saftiga bröden är ett perfekt sätt att använda överbliven kokt potatis. WE’RE COMMITTED TO CREATING SPACE FOR LGBTQ+ ACTIVISM IN EVERY COMMUNITY THAT WE SERVE. SCAN TO LEARN MORE. Alkohol kan vara beroendeframkallande. Lokala avvikelser kan förekomma L A V N R O I AKT E D